Joulukuun 12. päivä - Hyvää nimipäivää Tuovi!

 

 

 

 

 

 

 

Sivelen armaita kasvojasi,

 poskesi pientä omenaa.

 Siroja, kirkkaita kulmiasi

 tukkaasi silkinruskeaa.

 Nenääsi pientä ja lystikästä

 - sinua ilman en elämästä

 mitään saattaisi aavistaa.

 Vain sinun luonasi rakkaani, pieni,

 löysin kirkkaan selkeän tieni,

 iloni yksinkertaisen.

 Olen vain suojeleva syli.

 Kasva kauas äitisi yli.

 

- Aale Tynni -

 

 

 

Niin pieni vielä. Meidän kuopus. Seisoi tänään rivissä muiden sudenpentujen kanssa käsi kohotettuna partiolaisten tervehdykseen ja antoi oman partiolupauksensa. Sormet eivät meinanneet millän taipua oikein, vähän naurattikin.

Totisella ilmeellä sitten luvattiin, kuuluvalla äänellä, tehdä parhaansa. Se riittää. Kun tekee parhaansa. Täydellinen ei tarvitse olla.

Itse unohtui mietteisiin. Muisteli sitä aikaa, kun kaikki oli vasta alussa. Kehdossa uusi pieni ihminen. Niin täydellinen, uusi, ihan puhdas. Ei yhtään pahaa ajatusta, ei yhtää pahaa tekoa. Pelkkää hyvää.

Itsellä pelko siitä, että ei pilaisi tuota täydellisyyttä. Antaisi sen, mitä tarvitaan. Opettaisi, mutta ei katkaisisi siipiä. Antaisi elämään eväät, mutta ei eläisi puolesta. Luottaisi, silloin kun se tuntuu vaikeimmalta. Kuuntelisi sydämellä silloin kun tulee se hetki, kun toinen ei millään uskalla kertoa.

Miten sitä osaa. Koskaan. Olla pilaamatta. Olla tuhoamatta pienen itsetuntoa, olla tallomatta pientä sielua, antaa toisen kasvaa siksi aarteeksi, joksi syntyi.

Monta kertaa olen kompastunut. Kaatunut ja noussut ylös. Ja monta kertaa kompastun ja kaadun vielä uudelleen. Ei tarvitse olla täydellinen. Riittää, kun tekee parhaansa.

 


 

Kaikille pienille - Johanna Kurkela "Ainutlaatuinen"

 

 

 


Viimeisimmät kommentit

Kirjoita uusi kommentti

  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

Image CAPTCHA