Joulukuun 14. päivä - Hyvää nimipäivää Jouko!

 

 

 


Tänään herkutellaan!

Ohessa muutamia reseptejä jouluisia herkkuja varten - mikäli nyt sattuvat jouluun asti säilymään...


 

Mars-riisimuromakeiset

 

n. 90 kpl karamellivuokiin tehtynä tai 30-40 muffinssi vuokiin tehtynä

75 g leivontamargariinia tai voita

6 Mars-suklaapatukkaa

7-9 dl riisimuroja

 

1. Mittaa kattilaan rasva ja suklaapatukat

2. Sulata miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen.

3. Lisää joukkoon riisimurot ja sekoita tasaiseksi.

4. Jaa seos kahta lusikkaa apuna käyttäen karamelli-, tai muffinssi vuokiin.

5. Nosta hetkeksi kylmään jähmettymään.

 

Loistava ohje lastenkutsujen tarjoiluksi!

Säilytys viileässä!

 

 

Vaahtokarkkeja

 

3 valkuaista

200g sokeria

½ dl vettä

7 liivateleteä

1 dl vettä/ vadelmasosetta

1½ dl maissitärkkelystä (Maizena)

1½ dl tomusokeria

 

1. Laita liivatelehdet kylmään veteen.

2. Erottele valkuaiset keltuaisista puhtaaseen kulhoon.

3. Mittaa kattilaan sokeri ja vesi.

4. Keitä liemi 127 asteeseen, älä sekoita yhtään!!!

5. Sillä aikaa kun sokeriliemi kiehuu, vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

6. Kun liemi on 127 asteista, kaada se ohuena nauhana koko ajan vatkaten valkuaisvaahdon joukkoon.

7. Kiehauta vadelmasose ja lisää siihen pehmenneet liivatelehdet.

8. Kaada seos ohuena nauhana valkuais-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten.

9. Jatka vatkamista vielä 5 min.

10. Sekoita maissitärkkelys ja tomusokeri keskenään.

11. Siivilöi seos leivinpaperoidulle pellille.

12. Kaada vaahtokarkkimassa pursotinpussiin jossa on suora tylla tai pakastepussiin johon leikataan kulmaan aukko. Pursota massa pellille tangoiksi.

13. Laita pelti jääkaappiin hyytymään 1-2 tunniksi.

14. Leikkaa hyytyneet tangot saksilla paloiksi.

15. Kierittele palat tomusokeri-maissitärkkelyksessä.

 

Säilytä vaahtokarkit tiiviissä purkissa huoneenlämmössä.

 

 

 

Turkinpippuritryffelit

 

½ dl turkinpippurirouhetta

½ dl vettä

250g suklaata

1 dl kermaa

25 g voita

 

1. Keitä kattilassa vettä ja turkinpippurirouhetta niin kauan että rouhe sulaa.

2. Paloittele suklaa kulhoon.

3. Kuumenna kerma kattilassa ja kaada suklaan päälle.

4. Sekoita lastalla, kunnes suklaa on sulanut.

5. Lisää suklaan joukkoon voi ja turkinpippuriliemi.

6. Sekoita tasaiseksi.

7. Laita jääkaappiin kohmettumaan.

8. Muotoile kohmettuneesta suklaaseoksesta palloja.

9. Pyöritä pallot kevyesti turkinpippurirouheessa.

 

Säilytä jääkaapissa.

 

 

Ja lopuksi vielä herkkujen herkku jouluiseen kahvipöytään


Mantelisuklaa hyydykekakku


pohja:

200 g Digestive -keksejä

100 g margariinia


täyte:

4 dl Flora vispi -kermaa

1 dl sokeria

200 g vaniljarahkaa

100 g valkosuklaata

100 g Dajm -suklaata

6 liivatelehteä


koristelu:

haluamasi määrä Dajm -suklaa muruja


1. jauha keksit murusiksi, sulata margariini ja sekoita se hyvin keksinmuruihin.

2. Pingota leivinpaperi 22 - 24 cm irtopohjavuoan pohjalle ja painele pohjaseos sen päälle.

3. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.

4. Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla.

5. Lisää vaniljarahka.

6. Sulata valkosuklaa ja pilko Dajm -suklaat veitsellä muruiksi.

7. Lisää suklaat käännellen kerma-rahkaseokseen.

8. Purista liivatteista kylmä vesi pois ja sulata ne 0,5 dl kiehuvaa vettä.

9. Kun liivateseos on hieman jäähtynyt, kaada se ohuena nauhana täytteeseen.

10. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

11. Aseta kakku seuraavana päivänä tarjoilualustalle ja koristele se Dajm -suklaa murusilla.

Mitä enemmän Dajmia, sen paremman makuista :)

 

 

Maukkaita jouluhetkiä toivottelee,

 


Viimeisimmät kommentit

Kirjoita uusi kommentti

  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

Image CAPTCHA