Joulukuun 19. päivä - Hyvää nimipäivää Iiro, Iisakki, Iikka!

 



En tiedä teistä, mutta meikäläisellä pukkaa tässä vaiheessa paniikki.

Ne kymmenen vuotta sitten tilapäisiksi tulleet vauvakilot kun roikkuvat aina vaan keskivartalolla ja tahtovat valua paikoitellen alaspäin. Joulu on nurkalla ja pyhätanttu ( on pohjanmaata ja tarkoittaa hametta) hirttää perseestä kiinni, jos sen nyt saa lonkkien yli tahkottua. Niin että kusessa ollaan korvia myöten.

Muu suku (me nääs kokoonnumme "pienen" 50 hengen lähipiirin kera yhteiselle jouluruoalle appiukon luokse aattona) on vetänyt parhaita rettujaan (vaatteita) niskaan ja meikäläisen pitäisi saada survottua kahden ihmisen lihat yhden ihmisen hameeseen. Siinä ei kuulkaa tukisukkahousut eikä kiristävät alkkarit auta. Häissä kesällä kokeilin ja tuskaa oli. Kerran pyllistit, niin vyötäröltä ampui pöksyt rullalle. Ole siinä sitten nättinä, kun vatsalla on omat makkarat ja perseen päällä alkkarit rullalla.

Josko sitä laihtuisi, kun vetäisisi parit Zumbat. Ostoskanavalla kehuivat, että on tehokasta. Niin että miten olisi, kaikki "yhden ihmisen sielu, kahden ihmisen ruumiissa" -tyypit - pannaanko lantio heilumaan ja tyrä rytkymään?


Joulu Zumbaa epätoivoisille:

http://www.youtube.com/watch?v=ZhpJY16bHPA

 

Kun zumbat on zumbailtu voidaankin taas leipoa. Ei sitä nyt aivan rasvattomaksi kannata heittäytyä. Miten sitä sitten talvella tarkenisi, läski lämmittää. Niin että torttua uuniin.

 

Nopeat jouluviinerit


500 g valmiiksi kaulittuja pakastelehtitaikinalevyjä


vaniljakreemi:

1 paketti Ekströms vaniljakastikeaineksia

n. 3 dl maitoa


lisäksi:

1-2 dl paiston kestävää marmeladia tai torttutäytettä

voiteluun:

1 muna


koristeluun:

hasselpähkinä- tai mantelirouhetta

raesokeria


kokille:

kuppi kahvia ja levy tummaa suklaata


1. Levitä lehtitaikinalevyt kahdelle uunipellille leivinpaperin päälle ja anna sulaa.

2. Jaa levyt kahteen osaan.

3. Valmista vaniljakreemi sekoittamalla vaniljakastikejauheeseen aluksi vain puolet ohjeessa mainitusta maitomäärästä, jotta kreemistä tulee riittävän paksua. Lisää maitoa tarvittaessa.

4. Voitele lehtitaikinaneliöt munalla, laita keskelle ensin noin ruokalusikallinen vaniljakreemiä ja sen päälle 1-2 tl torttutäytettä tai marmeladia.

5. Ripottele reunoille pähkinä- tai mantelirouhetta tai raesokeria.

6. Paista viinereitä 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

 

ja sitten sohvalle makaamaan...

 


 


Viimeisimmät kommentit

Kirjoita uusi kommentti

  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

Image CAPTCHA