Joulukuun 7. päivä - Hyvää nimipäivää Sampsa!

 

 

Lumitähtiä ikkunaan...

 

Meillä lumitähtien askartelu on jokavuotinen perinne ja ensimmäiset leikellään heti kun illat pimenevät. Siinä vaiheessa, kun tähtiä viimein saa (= kehtaa) ruveta liimailemaan ikkunoihin, niitä tursuaakin jo joka kaapista ja laatikosta :) Pakko on kuitenkin vielä silputa muutama lisää.

Meillä tähdet on tavattu leikellä leivinpaperista. Leivinpaperi oli sopivan ohutta leikeltävää pienille ja sen pystyi taittelemaan niin moneen kertaan, että tulokset olivat aivan ihania. Nykyisin käytetään joskus myös kopiopaperia, mutta jotenkin nuo leivinpaperista askarrellut miellyttävät enemmän.

Kaikista paras pointti näissä lumitähdissä on kuitenkin se, että ne peittävät todella kätevästi ikkunoissa olevat kärpäsenpaskat ja muut töhnät EIKÄ TARVI PESTÄ IKKUNOITA :D Tämän vuoksi lelukaupan täti pomppiikin aina riemusta, kun lapset haluavat liimailla lasiin lumitähtiä. Harmi vaan, että niitä ei kehtaa pitää ikkunoilla oikein pitkälle kevääseen, vaan ne lasit täytyy jossain vaiheessa pestä. HÖH :( Ollapa joulu ainainen ;)

 

Lumitähtien tekemiseen tarvitset:

  • voipaperia/ leivinpaperia/ kopiopaperia (herkimmät tähdet saat voipaperista tai leivinpaperista ja kestävimmät kopiopaperista)
  • sakset

 

1. Taita paperi ensin niin, että saat leikattua siitä neliön.

2. Taita paperi sen jälkeen kahtia kolmioksi.

3. Taita paperi uudelleen kahtia kolmioksi ja toista tämä niin monta kertaa kuin mahdollista. Pienten lasten on helpompi leikellä kuvioita, jos paperia ei ole taiteltu kovin moneen kertaan.

4. Kun olet saanut taiteltua paperin haluamasi kokoiseksi voit ruveta leikkaamaan siihen lovia.

5. Leikkaa kaikkiin reunoihin erikokoisia ja -muotoisia koloja. Varo kuitenkin, että reunaan jää myös leikkaamattomia kohtia, jotta tähti pysyy koossa. Voit leikata myös taitellun paperin terävään kärkeen haluamasi muotoisen kuvion ja pyöristää tai muuten muotoilla ulkokehän.

6. Kun olet saanut leikeltyä paperin valmiiksi voit taitella lumitähden auki.

7. Laita valmis tähti ikkunaan sinitarralla tai kirkkaalla teipillä.


Vinkki:

Sinitarran tai teipin sijasta lumitähdet voi myös liimata ikkunaan kevyesti tavallisella paperiliimapuikolla. Liiman saa myöhemmin pestyä pois vedellä ja tiskiaineella.

Roskaa tulee (ja paljon), mutta mitä sitten. Tähdet ovat nättejä ja lapsilla kivaa, anna mennä! Spreijaat sitten vaan lattialla vilistävät villakoirat lumimaalilla, paperisilpusta tulee kiva lumisade ja voilá, näin meillä on upeat koristeet jouluksi! Siivota ehtii, tänä jouluna pidetään hauskaa!

 


 

Ohessa joulumusaa muksuille - mukavaa perjantaita!


Joulupukin maa

Smurffit v.18 - Mikä Joulu.wmv

Smurffit - Soihdut smurffaa

Joulupukin töissä

 

Viimeisimmät kommentit

Kirjoita uusi kommentti

  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

Image CAPTCHA