Onnea koulutielle!

 

Tällä viikolla eletään monissa perheissä jännittäviä hetkiä. Pienet eskarilaiset ja ekaluokkalaiset laittavat ensimmäistä kertaa koulurepun selkäänsä ja lähtevät koulutielle.

Vähän jännittääkin. Saako kavereita, sujuuko kaikki hyvin, osaanko minä? Monissa perheissä äitiä ja isää on tainnut jännittää enemmän kuin pientä eskarilaista ja koululaista. Omasta irti päästäminen on aina vaikeaa.

Opettelemista on meillä kaikilla. Uuteen rytmiin, uusiin kuivioihin, ihan uudenlaiseen elämään. Siitä se alkaa, luopuminen. Ensimmäisiä haparoivia askeleita otettiin monissa perheissä jo silloin, kun lähdettiin hoitoon, nyt se iskee kunnolla. Eskari ja ekaluokka muuttavat lasta. Pienestä tulee suuri. Kaverit saavat uuden paljon, paljon tärkeämmän merkityksen. Äiti tai isä ei olekaan enää se aurinko, joka valaisee pienen taivaan. Otetaan ensimmäinen iso askel omaan elämään. Näin sen pitää ollakin, vaikka kipeää tekee.

Kaiken kiireen ja arjen keskellä yhteisestä ajasta tulee entistä tärkeämpää. Illalla on kiva ennen nukkumaanmenoa käpertyä porukalla sohvan tai sängyn nurkkaan ja jutella kaikesta siitä mitä päivän aikana on tapahtunut. Kuunnella ne tärkeät kaveri- ja koulujutut ja olla läsnä. Kuunnella ja näyttää, että vaikka oletkin jo iso koululainen, kainalossa on aina tilaa ja sinun asiasi ovat edelleen tärkeitä. Pieni, helppo keino pysyä mukana lapsen elämässä. Tapa, jonka arvo huomataan silloin, kun tulee se iso ongelma. Se, josta ei tahdo uskaltaa puhua. On paljon helpompi kertoa ne pahat, pelottavatkin asiat silloin, kun on tuttu keino ja turvallinen olo. Yhteinen iltainen jutusteluhetki.

Onnea koulutielle ja jaksamista arkeen. Meille kaikille.

 

 

Vanhempien rukous

 

Hyvä Jumala,

Vasta eilen hän oli pieni nyytti sylissämme. Nyt hän on koululainen.

Vasta eilen hän oli maailman ihanin vauva. Nyt häntä arvioidaan ja häneltä odotetaan tuloksia.

En voi enää seurata häntä kaikkialle minne hän menee, vaikka haluaisin. Vain sydämeni kulkee hänen mukanaan.

Anna lapselleni rohkeutta ja voimaa. Anna hänelle uteliaisuutta ja onnistumisen iloa. Anna hänen löytää ystäviä ja ymmärrystä.

Suojele ja siunaa häntä.

Aamen

 

Kirjasta "Siunausta koulutielle" Tytti Issakainen ja Lasten KeskusViimeisimmät kommentit

Kirjoita uusi kommentti

  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

Image CAPTCHA